به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید عصر امروز در ادامه تفسیر خود در شبستان امام خمینی حرم مطهر در ادامه تفسیر آیه 33 سوره مبارکه احزاب به بخش «وَأَطِعْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ» اشاره کردند و گفتند: انسان باید در همه حال از نظر خانوادگی، کسب و کار، سیاسی و اجتماعی و... با اطاعت فرمان خدا، پیامبر خدا و جانشینان برحق آنها هماهنگ باشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه در اسلام خلأقانونی وجود ندارد، گفتتند: بر خلاف اهل سنت، شیعه معتقد است هیچ حادثهای در زندگی بشر نیست مگر این که اسلام درباره آن قانون داشته باشد و تمام اینها در قرآن و سنت به صورت قوانین کلی و قوانین جزئی آمده است.
معظم له افزودند: نبی مکرم اسلام(ص) در حجة الوداع بیان داشند: «مردم، چیزی نیست که شما را به بهشت و خدا نزدیک و از جهنم دور کند، مگر این که من به شما گفتهام»؛ تمام آنچه باید برای سعات انسانها گفته شود، از سوی پیامبر (ص)گفته شده است.
ایشان درباره آیه «الیوم اکلمت لکم دینکم» اظهار داشتند: بر اساس این آیه، اسلام نمیتواند دینی باشد که برای برخی برنامهها دستور و برای برخی دستور نداشته باشد؛ البته این دستورات برخی به صورت کلی و برخی نیز به صورت جزئی ارائه شده است.
حضرت آیت الله مکارم با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله گفتند: کوچکترین برنامههای اسلام این است که اگر دیدید چیزی در جاده و مسیر مردم افتاده بود و به مردم آسیب میزند، باید کنار زده شود.
معظم له بیان داشتند: این خلاف اسلام است که مثلا شخصی در جادهای، سنگی پشت ماشین خود که متوقف شده قرار دهد و بعد بدون آنکه سنگ را کنار بزند، به راه افتد؛ این ممکن است برای سایر رانندگان ایجاد خطر نماید.
ایشان در پاسخ به شبههای در عرصه اطاعت از خدا و رسول خدا(ص) اظهار داشتند: برخی در گوشه و کنار این گونه میگویند که قرآن گفته، خدا و پیامبر(ص) را اطاعت کنید، پس ما به سراغ قرآن و روایات میرویم و در این شرایط، دیگر چه نیازی به مرجع تقلید و مجتهد است.
استاد خارج فقه حوزه، با بیان این که این افراد نمیدانند که چه میگویند، افزودند: قرآن به زبان عربی است، از این رو برای این که بدانیم قرآن چه میگوید، باید به علوم صرف، نحو و لغت عربی آشنا باشیم؛ بعد از اینکه اینها را دانستیم، باید به سراغ احادیث برویم.
این مرجع تقلید تصریح کردند:در حدیث، سند وجود دارد و باید افرادی که در سند حدیث وجود دارند شناخته شده باشند از این رو باید علم رجال را نیز بیاموزیم. در ادامه به قواعد علوم اصول و قواعدالفقهیه آگاه باشیم تا بتوانیم احکام را استخراج کنیم. کسی که این علوم را بیاموزد، مجتهد است و باید به علم خود عمل کند؛ بدون این علوم نمیتوان احکام الهی را فهمید.
ایشان با اشاره به ترویج این تفکرات از سوی شبههافکنان در جامعه به ویژه در میان جوانان گفتند: چنین ادعایی مانند این است که فردی بگوید برای درمان بیماریها، احتیاج به طبیب ندارم، چند کتاب طبی میخوانم و با مطالعه و عمل به آنها، خود را درمان میکنم! اما این طور نیست و فرد در زمان بیماری باید به سراغ کسی که طبیب است و سالها هم درس خوانده و در بیمارستان تجربه کسب کرده است، برود.
حضرت آیت الله مکارم در ادامه تفسیر خود به آیه تطهیر اشاره کردند و گفتند: آیه تطهیر میفرماید: إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا؛ خداوند اراده کرده است که فقط شما اهل بیت را از هر نظر پاک و پاکیزه کند. این آیه یکی از سرمایههای شیعه است که مخالفان ما را در تفسیر این آیه واگذاشته است.
ایشان در تفسیر این آیه گفتند: این آیه، آیه عصمت بوده و برای پنج تن است. آیه میگوید که خدا میخواهد پلیدی( نه نجسی بدن و لباس)، که شامل تمام گناهان باطنی و انحرافات درونی است را از اهلبیت دور کند و به آنها مقام طهارت مطلقه که مقام معصوم(ع) است را بدهد.
استاد خارج فقه حوزه، در تعریف "اهل البیت" گفتند: قرآن میگوید که «إِنَّمَا»: یعنی خدا میخواهد فقط شما اهل بیت را پاکیزه کند. یعنی این که یک گروه خاصی در نظر گرفته شده اند و اسم آنها اهل بیت است. برخی میگویند مخاطب همسران پیامبر(ص) هستند . که قبل و بعد از آن آیه، همسران پیامبر (ص) مخاطب هستند، از این رو همه مقامها برای همسران پیامبر است.
ایشان با اشتباه دانستن این دیدگاه گفتند: در حدود 20 ضمیر در آیات قبل و بعد خطاب به زنان پیامبر(ص) وجود دارد، همگی دارای ضمیر جمع مؤنث است، اما در اینجا دو ضمیر جمع مذکر است. یعنی شما مردان و یا مردان و زنان با هم؛ عَنْكُمُ که جمع مذکر است و و وَيُطَهِّرَكُمْ هم جمع مذکر است؛ پس مخاطب تغییر یافت.
ایشان با استناد به روایات موجود در کتب اهلسنت، اهلبیت(ع) را پنج تن آل عبا معرفی کردند و گفتند: روایات متعددی از علمای اهل سنت، از جمله حاکم حسکانی نیشابوری که ایرانی و از علمای معروف اهل سنت است وجود دارد که در کتاب شواهد التنزیل(شأن نزول آیات) میگوید که روایات متعددی است که پیامبر(ص) دستور داد عبایی آوردند و فاطمه، علی، حسن و حسین را به زیر عبا خواندند، زمانی که آمدند، پیامبر(ص) دست به آسمان بلند کرد و عرض کرد، «الهم هؤلاء اهل بیتی، و خاصتی، فأذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا. در این موقع جبرئیل امین نازل شد و آیه تطهیر را بر قلب پیامبر نازل کرد.
معظم له افزودند: این که پیامبر(ص) عبایی آوردند و اهلبیت(ع) را به زیر آن عبا بردند، به این دلیل بود که پیامبر میخواهد آنها را محدود کند که نشان دهند اینها فقط اهل بیت(ع) هستند. بنابراین خداوند این آیه را در حق پنج تن آل عبا نازل کرده است.
ایشان با بیان اینکه برخی معتقدند این آیه که در زیل آیه 33 است، همراه آن آیات نازل نشده است، بلکه در کنار آن گذاشتهاند، افزودند: افتخار میکنیم پیشوایانی معصوم داریم که گرد و غبار و معصیت و اشتباه در تمام عمر بر دامانشان ننشسته است. شیعیان نیز باید گامی در گام این بزرگواران بگذارند و سعی کنند خودرا مانند آنها نمایند.
نظر شما